Mayoral (La Pirenaica)

Épaule Serrano (paleta), demi-pièce désossée, de Huesca, Aragon

Approx. 1,3 kg

29,95 

€ 22,27 / kg VAT included

Quantity: Max 1

Usually ships within 24 hours

Ham Quality icon

Learn the basics concepts to understand the different colour labels, appellation of origin, and types of quality of Ibérico and Serrano ham (jamón) and shoulder ham (paleta).

ice icon

Cold chain product
Requires express shipping all year round.

Guaranteed fresh to your door. This product is perishable and requires express shipping to ensure it arrives fresh and delicious. We optimally pack perishable foods with vacuum sealing and temperature-controlled packaging containing 100% recyclable kraft paper thermal insulation and 100% recyclable non-toxic refrigerant gel packs, which will be added as needed depending on the product and month´s temperature, keeping the food items at the adequate cool temperature for up to 48 hours.

Please note: To avoid that your order remains stuck in transit during the weekend, orders with perishable food products placed after 12:00h (midday) on Thursdays will ship on Monday of the following week.

(Read more ... )

race

Serano

Serrano
(white pig)

Weight

1.3 kg

1.3 kg

BODY PART

Paleta (shoulder leg)

Paleta
(shoulder leg)

PIG DIET

Cebo de Granja - farm feed

Cebo de Granja
(farm feed)

FLAVOUR

Intense

MATURING

Less than 9 months

Drinks Pairing

Drinks Pairing Suggestions:

  • Medium red: Tempranillo
  • Medium red: Rioja crianza
  • Cava Brut
  • Fortified wine: Sherry Manzanilla
  • Fortified wine: Sherry Fino
  • Light Body Beer: Lager, Pilsener & Blonde Ale
  • Aragon-Huesca

    Env. 1,3 kg d'épaule Serrano (paleta) Mayoral (La Pirenaica), demi-pièce centrale désossée, dans un emballage sous vide.

    Les demi-centres des jambons d'épaule sont affinés avec les os pendant au moins 7 mois. Une fois l'épaule prête à être consommée, elle est désossée à la main et les morceaux sont façonnés. Le format est idéal pour une découpe facile, et sa forme nous permet de couper des tranches de différentes tailles, pour pouvoir servir le produit dans des tapas, des sandwichs ou des recettes. Saveur intense, agréable et équilibrée, avec son veto gras spectaculaire.

    Mayoral : Basée à Somontano de Barbastro, Huesca, elle a été fondée au pied des Pyrénées en 1950 pour produire des produits à base de viande de porc. Depuis, ils poursuivent le travail commencé il y a trois générations, en gardant les anciennes recettes et les secrets du processus de production et d'affinage de ces produits traditionnels. Cette production artisanale est complétée par une sélection méticuleuse des matières premières, ainsi que par l'incorporation de nouvelles technologies et de certificats de qualité.

    Env. 1,3 kg d'épaule Serrano (paleta) Mayoral (La Pirenaica), demi-pièce centrale désossée, dans un emballage sous vide.

    Les demi-centres des jambons d'épaule sont affinés avec les os pendant au moins 7 mois. Une fois l'épaule prête à être consommée, elle est désossée à la main et les morceaux sont façonnés. Le format est idéal pour une découpe facile, et sa forme nous permet de couper des tranches de différentes tailles, pour pouvoir servir le produit dans des tapas, des sandwichs ou des recettes. Saveur intense, agréable et équilibrée, avec son veto gras spectaculaire.

    Mayoral : Basée à Somontano de Barbastro, Huesca, elle a été fondée au pied des Pyrénées en 1950 pour produire des produits à base de viande de porc. Depuis, ils poursuivent le travail commencé il y a trois générations, en gardant les anciennes recettes et les secrets du processus de production et d'affinage de ces produits traditionnels. Cette production artisanale est complétée par une sélection méticuleuse des matières premières, ainsi que par l'incorporation de nouvelles technologies et de certificats de qualité.

    Épaule de porc, sel, conservateurs (E-250, E-252), antioxydant (E-301).

    Average nutritional values per 100 ml/g. The % have been calculated based on the reference intake of an average adult (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energy value (Kj)
    1086 Kj
    Energy value (Kcal)
    260 Kcal
    Fats
    g
    Saturated fats
    g
    Carbohydrates
    g
    Sugars
    g
    Proteins
    g
    Salt
    g

    Until the vacuum sealed package is opened, it is best to store it in the fridge. If you decide keeping it outside the fridge, keep it somewhere with a constant temperature and away from direct sunlight. Check the pack doesn't lose its vacuum. If it happened, it has to be consumed as soon as possible.

    Once the package is opened and partially consumed, ideally should be kept it in the fridge. We advice keeping it in a tupper or wrapping it with plastic film for its preservation and avoiding overdry it.

    Ham should be consumed at room temperature, when it will have a lustrous appearance. When too cold, the fat will appear opaque.

    SKU: SK01000000126

    Producteur : Pirenaica del Jamón, SA

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.