Ronkari (TGT)

Fromage de brebis affiné Roncal DOP, demi-meule

1,4 kg

47,89 

€ 34,21 / kg VAT included

Format:
Quantity: Max 2

Usually ships within 24 hours

ice icon

Cold chain product
Requires express shipping all year round.

Guaranteed fresh to your door. This product is perishable and requires express shipping to ensure it arrives fresh and delicious. We optimally pack perishable foods with vacuum sealing and temperature-controlled packaging containing 100% recyclable kraft paper thermal insulation and 100% recyclable non-toxic refrigerant gel packs, which will be added as needed depending on the product and month´s temperature, keeping the food items at the adequate cool temperature for up to 48 hours.

Please note: To avoid that your order remains stuck in transit during the weekend, orders with perishable food products placed after 12:00h (midday) on Thursdays will ship on Monday of the following week.

(Read more ... )

Milk

Milk type

Sheep

Weight

1.4 kg

1.4 kg

Milk Treatment

Raw

Texture

Firm

Aging

Cured
(Curado)

Flavour

Bold

Roncal

Appellation of Origin (DOP / IGP):

Roncal

extra information

ADDITIONAL CHARACTERISTICS:

  • Paste: Pressed
  • Rind: Natural
  • Maturity: 4-5 months
  • Drinks pairing

    Drinks Pairing Suggestions:

  • Light red: Pinot Noir
  • Medium red: Ribera del Duero
  • Medium red: Tempranillo
  • Full-bodied red: Rioja Reserva
  • Light white: Verdejo
  • Cava
  • Navarre

    Fromage au lait cru de brebis de race Latxa de Navarre. Affinage de 4 à 5 mois dans la vallée de Roncal en Navarre, au pied des Pyrénées. Le Roncal Valley DOP a été le premier fromage DOP espagnol depuis 1981. Le fromage Roncal est fabriqué depuis l'Antiquité à partir du lait des brebis des troupeaux transhumants et était l'un des produits utilisés pour nourrir les pèlerins du Camino de Santiago qui entraient dans à travers Canfranc.

    Croûte de couleur variable en raison de son origine moisie. Couleur jaune paille intense, très chromatique. La bouche est intense, avec une forte consistance et fermeté.

    Texture et saveur extraordinaires. Faible acidité. Il a un arôme intense et persistant, une texture beurrée et une saveur forte avec une finale légèrement épicée.

    Fromage au lait cru de brebis de race Latxa de Navarre. Affinage de 4 à 5 mois dans la vallée de Roncal en Navarre, au pied des Pyrénées. Le Roncal Valley DOP a été le premier fromage DOP espagnol depuis 1981. Le fromage Roncal est fabriqué depuis l'Antiquité à partir du lait des brebis des troupeaux transhumants et était l'un des produits utilisés pour nourrir les pèlerins du Camino de Santiago qui entraient dans à travers Canfranc.

    Croûte de couleur variable en raison de son origine moisie. Couleur jaune paille intense, très chromatique. La bouche est intense, avec une forte consistance et fermeté.

    Texture et saveur extraordinaires. Faible acidité. Il a un arôme intense et persistant, une texture beurrée et une saveur forte avec une finale légèrement épicée.

    Lait cru de brebis, présure, ferment lactique, sel, lysozyme d'œuf.

    Croute non comestible.

    Average nutritional values per 100 ml/g. The % have been calculated based on the reference intake of an average adult (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energy value (Kj)
    1830 Kj
    Energy value (Kcal)
    442 Kcal
    Fats
    38 g
    Saturated fats
    26 g
    Carbohydrates
    0,2 g
    Sugars
    0,2 g
    Proteins
    25 g
    Salt
    1,8 g

    Il est conseillé de conserver à une température comprise entre 4º et 7º C.

    SKU: SK03000000090

    Producteur : Enaquesa

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.