Meloussa

Fromage semi-affiné artisanal Mahón-Menorca DOP, meule

2,4 kg

73,74 

€ 30,73 / kg VAT included

Quantity: Max 1

Usually ships within 48 hours

ice icon

Cold chain product
Requires express shipping all year round.

Guaranteed fresh to your door. This product is perishable and requires express shipping to ensure it arrives fresh and delicious. We optimally pack perishable foods with vacuum sealing and temperature-controlled packaging containing 100% recyclable kraft paper thermal insulation and 100% recyclable non-toxic refrigerant gel packs, which will be added as needed depending on the product and month´s temperature, keeping the food items at the adequate cool temperature for up to 48 hours.

Please note: To avoid that your order remains stuck in transit during the weekend, orders with perishable food products placed after 12:00h (midday) on Thursdays will ship on Monday of the following week.

(Read more ... )

Milk

Milk type

Cow

Weight

2.4 kg

2.4 kg

Milk Treatment

Raw

Texture

Firm

Aging

Semi-cured
(semicurado)

Flavour

Medium

Mahón - Menorca

Appellation of Origin (DOP / IGP):

Mahón - Menorca

extra information

ADDITIONAL CHARACTERISTICS:

  • Paste: Pressed
  • Rind: Natural
  • Maturity: 2-5 months
  • Drinks pairing

    Drinks Pairing Suggestions:

  • Light white: Albariño (Albarinho)
  • Light white: Sauvignon Blanc
  • Full-bodied white: Chardonnay
  • Full-bodied white: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Fortified wine: Sherry Manzanilla
  • Balearic

    Authentique fromage de Minorque avec DOP fabriqué à la ferme (lloc en catalan) avec du lait cru de vache et affiné dans une chambre d'affinage commune.

    La croûte du fromage artisanal est de couleur brune. Le fromage est ferme et facile à couper, de couleur ivoire jaunâtre, et présente un nombre variable de petits yeux irrégulièrement répartis. Il a une saveur et des arômes laitiers plus évolués, rappelant le beurre et les noix grillées (noisettes), avec une persistance moyenne en bouche, il a développé le "bouquet" typique de Mahón-Menorca (affinage : 2-5 mois).

    Authentique fromage de Minorque avec DOP fabriqué à la ferme (lloc en catalan) avec du lait cru de vache et affiné dans une chambre d'affinage commune.

    La croûte du fromage artisanal est de couleur brune. Le fromage est ferme et facile à couper, de couleur ivoire jaunâtre, et présente un nombre variable de petits yeux irrégulièrement répartis. Il a une saveur et des arômes laitiers plus évolués, rappelant le beurre et les noix grillées (noisettes), avec une persistance moyenne en bouche, il a développé le "bouquet" typique de Mahón-Menorca (affinage : 2-5 mois).

    Lait cru de vache, présure, lysozyme (dérivé de l'œuf), sel, chlorure de calcium et ferments lactiques.

    Average nutritional values per 100 ml/g. The % have been calculated based on the reference intake of an average adult (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energy value (Kj)
    1647 Kj
    Energy value (Kcal)
    403 Kcal
    Fats
    32,3 g
    Saturated fats
    23,62 g
    Carbohydrates
    1,3 g
    Sugars
    0,9 g
    Proteins
    27,1 g
    Salt
    2,5 g

    Un fromage Mahón-Menorca peut être conservé dans la partie la moins froide du réfrigérateur, idéalement en dessous de 10º C, enveloppé dans un film plastique ou recouvert d'un chiffon humide, évitant ainsi qu'il ne se dessèche trop.

    La température optimale de consommation doit être comprise entre 18º et 20º C, et il est donc recommandé de la sortir du réfrigérateur 30 minutes avant consommation.

    SKU: SK03000000081

    Producteur : Cooperativa Agricola i Ramadera de Menorca, S.Coop

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.