Maxorata

Fromage de chèvre semi-affiné Majorero enrobé de paprika (DOP), mini meule

1 kg

33,95 

€ 33,95 / kg VAT included

Quantity: Max 1

Usually ships within 24 hours

ice icon

Cold chain product
Requires express shipping all year round.

Guaranteed fresh to your door. This product is perishable and requires express shipping to ensure it arrives fresh and delicious. We optimally pack perishable foods with vacuum sealing and temperature-controlled packaging containing 100% recyclable kraft paper thermal insulation and 100% recyclable non-toxic refrigerant gel packs, which will be added as needed depending on the product and month´s temperature, keeping the food items at the adequate cool temperature for up to 48 hours.

Please note: To avoid that your order remains stuck in transit during the weekend, orders with perishable food products placed after 12:00h (midday) on Thursdays will ship on Monday of the following week.

(Read more ... )

Milk

Milk type

Goat

Weight

1 kg

1 kg

Milk Treatment

Pasteurised

Texture

Firm

Aging

Semi-cured
(semicurado)

Flavour

Medium

Majorero

Appellation of Origin (DOP / IGP):

Majorero

awards

AWARDS:

  • 2019-20: Bronze
  • 2018-19: Super Gold
  • 2017-18: Gold
  • 2016-17: Silver
  • World Championship Cheese Contest: 2016 Third Prize in Goat cheese with flavour.
  • awards

    Gourmet Quesos - Best Cheeses of Spain: Gold 2017

    Drinks pairing

    Drinks Pairing Suggestions:

  • Light red: Pinot Noir
  • Light white: Albariño (Albarinho)
  • Light white: Sauvignon Blanc
  • Light white: Txakoli
  • Cava Brut Nature
  • Cider
  • Canary-Palmas
    ADDITIONAL CHARACTERISTICS

    ADDITIONAL CHARACTERISTICS:

  • Paste: Pressed
  • Rind: With red paprika seasoning
  • Maturity: Between 45 and 150 days
  • Dimensions: 13.5 cm x 13.5 cm x 6.5 cm (high)
  • Fromage semi-affiné à tartiner enrobé de paprika fabriqué sur l'île de Fuerteventura, îles Canaries, à base de lait de chèvre de race Majorera.

    Fromage légèrement de couleur ivoire. Goût crémeux, lactique et légèrement acide avec des notes douces de lait de chèvre, pâte compacte à la coupe, texture crémeuse.

    Le Queso Majorero a été le premier fromage de chèvre à appellation d'origine (DOP) en Espagne en 1996. Ce fromage a reçu de nombreuses récompenses nationales et internationales

    Fromage semi-affiné à tartiner enrobé de paprika fabriqué sur l'île de Fuerteventura, îles Canaries, à base de lait de chèvre de race Majorera.

    Fromage légèrement de couleur ivoire. Goût crémeux, lactique et légèrement acide avec des notes douces de lait de chèvre, pâte compacte à la coupe, texture crémeuse.

    Le Queso Majorero a été le premier fromage de chèvre à appellation d'origine (DOP) en Espagne en 1996. Ce fromage a reçu de nombreuses récompenses nationales et internationales

    Lait de chèvre entier pasteurisé de race caprine Majorera, présure, stabilisant : chlorure de calcium ; ferments lactiques, sel, paprika.

    C'est un produit à base de lait de chèvre pasteurisé Majorero auquel sont ajoutés des ferments lactiques et de la présure pour la coagulation, et sur lequel une couche de paprika est appliquée à la fin du processus de maturation

    Average nutritional values per 100 ml/g. The % have been calculated based on the reference intake of an average adult (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energy value (Kj)
    1712 Kj
    Energy value (Kcal)
    413 Kcal
    Fats
    33,3 g
    Saturated fats
    25 g
    Carbohydrates
    2,2 g
    Sugars
    1,4 g
    Proteins
    26 g
    Salt
    1,32 g

    Conserver au réfrigérateur idéalement entre 7º et 10º C.

    Recommandations : Ouvrir l'emballage 30 minutes avant consommation pour sécher le fromage à l'air libre à température ambiante (22ºC).

    Croûte non comestible

    SKU: SK03000000074

    Producteur : Grupo Ganaderos de Fuerteventura SL

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.